Vedums AIS

Referat: Larvs FK - Vedums AIS

Rejält bottennapp mot Larv!

Gårdagens match mot ärkefienden Larv slutade med en blytung 0-2 (0-1) förlust.

Efter en skön seger i första omgången mot Friscopojkarna hade vi höga förväntningar på gårdagens match mot Larv. Ingen var nöjd med prestationen i premiärmatchen så därför har veckans träningar ägnats mycket åt att komma upp i tempo och att inte bli passiva.

Av det här syntes inte mycket i inledningen av matchen, som präglades mycket av ställningskrig och inte så mycket ordnat spel. Vi lyckades inte alls med det vi planerat om att ha högt tempo i alla situationer och att spela tufft i närkamperna. Larv spelade precis som Frisco med ett relativt lågt försvarsspel och mycket långa bollar, precis som vi förväntat oss då Larv åkte på en tung 1-5 förlust i förra omgången.

Spelet böljade dock fram och tillbaka utan att något av laget hade något direkt initiativ. VAIS hade dock några bra intentioner med mycket bollar bakom Larvs ytterbackar, men trots fina uppspel lyckades vi inte omsätta dessa i målchanser. Både Tommy Jonsson och Henrik "Kulla" Andersson som startade på topp visade på fin vilja och vaskade fram en hel del fasta situationer, som vi dock inte skapade några farligheter på. Larv är precis som vi starka på fasta situationer och då måste man vara betydligt tuffare än vi var igår för att skapa målchanser!

I den 30:e minuten föll så matchens första mål. Efter ett långt högerinlägg som från början inte såg ut som en farlighet slarvade vi ordentligt och trots full kontroll från vår sida lyckades Per-Arne Johansson placera in bollen i bortre burgaveln Inte helt ologiskt att målet uppkommer ur en på förhand helt ofarlig situation med, utan ganska typiskt när man inte är helt på tårna.

Målet fungerade som en liten väckarklocka för oss och sista kvarten tycker jag att vi får ett lite bättre tryck på Larv. Ett antal djupledsbollar är nära att ställa till det för Larvmålvakten med med tur och skicklighet reder Larv ut de här farligheterna. Kulla har ett riktigt bra läge i den 40:e minuten, men hans avslut går tätt utanför den bortre stolpen. I den 44:e minuten får vi dock får klart bästa kvitteringschans då Kulla återigen är inblandad. Efter hårt jobb inne i straffområdet sliter han sig loss men blir nerdragen och domaren visade på straffpunkten. Jonatan Lundén fick nytt förtroende efter straffmålet senast, men hans straff går mitt i målet och Larvmålvakten kan parera med en fotparad. Riktigt tungt och kanske en matchavgörande situation när man ser tillbaka på matchen som helhet.

Det var av förklariga skäl inga muntra miner i halvtidsvilan. Tror att samtliga kände att ni inte följt vår matchplan och att det krävdes bättring av samtliga. Tyvärr blir den andra halvleken inte mycket bättre än den första. Vi startar ganska bra, men lyckas inte skapa några bra målchanser. Efter hand försvinner även vårt djupledsspel och spelet blir alltmer uppstressat. Larv fortsätter att jobba hårt och spela enkelt med konsekvent långa rensbollar från försvaret och vi lyckas egentligen aldrig skapa något tryck på deras planhalva. Anders Svantesson tvingades utgå med en ganska otäck ryggskada i början av andra halvlek och dessutom fick vi göra en del andra förändringar.

Även i den andra halvleken skapade vi mängder av hörnor och andra fasta situationer utan att skapa något riktigt kvalificerat. Istället för en ordentlig slutforcering stack Larv upp i matchens slutskede och kunde definitivt avgöra matchen med sitt 2-0 mål. Återigen föranleddes målet av ordentligt slarv i försvaret, men det var definitivt inte där som matchen avgjordes.

Tror och hoppas attd en här matchen blir en ordentlig tankeställare. Utan hårt jobb vinner man inga matcher och nu måste vi tillbaka till våra grunder igen. Som tur är finns det alltid nya matcher att se fram emot och i nästa match väntar seriefavoriten Vårgårda på Nordvalla. Är övertygad om att det kommer att vara ett helt annat VAIS nästa onsdag där alla jobbar stenhårt som ett lag. Svårt att dela ut positiv spelarkritik eftersom alla kan bättre. Tycker ändå att Kulla förtjänar beröm för sin första halvlek och sedan tar vi med oss djupledsspelt från första halvlek. Skadeläget börjar också förbättras och det behövs för att spetsa till träningarna ytterligare. I gårdagens match drabbades vi av ett sent återbud från Fredrik Möller som givetvis var kännbart, men annars positivt att Johan Otterborg var tillbaka efter sin vadskada.

Skribent: Marcus Wallin

fre 6 jul 2007, 19:00 Vedums AIS - Larvs FK 2 - 1